Споделете в
5/5 - (6 votes)
Звезди и Десо с класа на Добрин Пелтеков

Звезди и Десо се срещнаха с ученици от ОУ “Св. Патриарх Евтимий” Велико Търново по покана на Добрин Пелтеков – учител по музика.

статия във вестник “Борба”

ПОПУЛЯРНИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗВЕЗДОМИР КЕРЕМЕДЧИЕВ ИЛИ ПРОСТО ЗВЕЗДИ ОТ ГРУПА „АХАТ” ГОСТУВА МИНАЛИЯ ДЕН НА ДЕЦАТА ОТ ОУ „СВ. ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Той дойде заедно със своя приятел и колега от Tri O Five Десислав Иванов – Десо и двамата близо час отговаряха на въпросите на учениците.
Идеята за нестандартния час по пеене е на учителя по музика Добрин Пелтеков, който миналата седмица „срещна”, макар и през интернет, своите ученици с композитора Стефан Диомов.
„Какво ви вдъхновява да пеете, да пишете песни, как изобщо създадохте „Черната овца”, защо свирите точно рок, защо не ви приеха в хор „Бодра смяна”, занимавал ли сте се някога с деца”, бяха само част от въпросите, които тийнейджърите задаваха на новия си звезден приятел. „Това че ви виждам тук толкова много и усещам искрения ви интерес към рок музиката, ме вдъхновява да излизам всеки път на сцената. Няма нищо по-хубаво от това млади хора като вас да обичат рок музиката. Значи тя има бъдеще”, каза Звезди, след това разказа на децата, че „Черната овца” е по текст на неговия колега и приятел от „Ахат” Божидар Главев, който вече е отец Божидар. Преди обаче да стане свещеник, музикантът написва един от най-силните текстове в българския рок.
Звезди призна, че въпросът, който най-силно го е докоснал, е всъщност най-простичкият – защо се занимава точно с рок музика. „Когато бях малък, единствените гласове, които различавах по радиото, бяха тези на Лили Иванова, Емил Димитров и Том Джоунс. Но в пети или шести клас един приятел донесе плоча на „Блек Сабат” и слушах и не можех да повярвам, че има някой, който може да издава такива звуци, не можех да повярвам, че е възможно да се прави такава музика и вече знаех, че ако аз някой ден се занимавам с музика, ще е рок”, разказва още Звезди.
Той и цялата група „Ахат” ще се върнат във Велико Търново на 17 ноември. Старата столица е част от националното турне на бандата, която ще мине през Благоевград, Пловдив, Бургас, Варна и Русе. Във Велико Търново „Ахат” ще свирят в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Гост на концерта в старата столица ще бъде Джо Лин Търнър, легендарният вокалист на „Рейнбоу” и „Дийп Пърпъл”. Концертът ще продължи повече от два часа, музикантите ще свирят само класики, а Джо Лин Търнър ще изпее песни, които е пял и с двете си групи.
Сашка АЛЕКСАНДРОВА
Сн. авторката

Звезди от Ахат и Десо от Tri O Five в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” Велико Търново – вестник Ботба
Отбелязана с: