Споделете в
5/5 - (116 votes)


Интервю на Димо от P.I.F. пред Музикална Училищна Телевизия МУТВ  по покана на Даскалът по музика – еп. 1

Димо Стоянов (Димо от ПИФ), заедно с Иван Велков, е съосновател на група „Resemblence“ във Варна. Това се случва през далечната 1992 година. След период на кавъри, те започват да пишат собствени песни, повлияни от Сиатълските групи. Имат успешно участие в София и променят името си на P.I.F.(Patriots In Fashion).

Кратка история на група ПИФ

Още с дебютния си албум ПИФ, те се превръщат в явление на българската сцена, а песните им Приказка, Колело и Пътуване се пеят от всички.

Този албум им носи и наградата на MM за албум на годината.

Албумът им Pictures In Frames (PIF) е издаден през 2002. Музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици, за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. Албумът е създаден в труден за групата период (Димо има лични проблеми, а Любо напуска групата). Записана е и песента Обърквация, която обаче не е включена в албума.

През 2006 се появява и албумът Passion In Fact (P.I.F.), който е предоставен за свободно сваляне от официалния им сайт.

Четвъртият им албум се казва P.I.F.4 и излиза през 2013. Обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове. В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров.

През 2015 издават петия си албум P.I.F. Преди издаването му групата предизвиква феновете да напишат песен и да заснемат клип.

Димо от ПИФ – гост на МУТВ

Димо от P.I.F. беше гост на МУТВ по покана на Даскалът по музика на 27.12.2019 година. В интервюто бяха засегнати много теми, свързани с креативността и нужните умения за създаване на музика. Кои са били групите и изпълнителите, повлияли за оформяне на стила на групата, защо се налага промяна на именто на ПИФ, отношението към чалгата…

Чуйте този запис, превърнал се в откровен и искрен разговор за музиката….Следващ епизод – Димо от ПИФ пред Музикална Училищна Телевизя по покана на Даскалът по музика – еп. 2.
Димо напусна този свят на 21.12.2020 година, след боледуване от COVID 19, но ще бъде запомнен завинаги сред учениците.

Димо от P.I.F. – епизод 1
Отбелязана с: