Споделете в
5/5 - (7 votes)

В края на учебната година, Хаштаг създадоха още едно видео. Това беше и поводът, Пламена Димова от Радио Велико Търново да вземе онлайн интервю с музикантите.

Дара, Бела, Митко ,Давид и Пресиян са ученическата поп рок група „ Хаштаг“, която и в условията на извънредно положение не спря да създава нови проекти .Дори без репетиции двете кавър парчета на талантливите великотърновци   „ Dance Monkey” и “Give me all your loving“ са налице при това създадени изключително професионално и с прекрасно звучене.
“ Dance mokey“ е много весела, енергична и интересна песен, която се харесва на млади и на стари. А “ Give me all your lovin“ е класика в жанра“- споделя Давид Балъков, който е майсторът на ударните инструменти в групата. Музикантът не крие , че избора на песен е свързана с музикалните стилове , които най-много им допадат “ На мен ми е по-лесно когато песента е близко до моя стил на свирене“- пояснява още Давид.
„Вторият кавър на групата стана малко по-бавно поради факта ,че е края на годината и трябваше да бъдем оформени. но от както ни дойде идеята нещата станаха сравнително организирано“- казва соло китаристът на „Хаштаг“- Митко.
“ Всички, които са видели клиповете и са ми писали след това, винаги ми казват , че им харесва това което правим. Също така харесват и видеата, защото са интересни „- споделя една от вокалистките Бела а другият вокал на групата с неповторим глас в лицето на Дара пък загатва , че -“ В близкото бъдеще ще направим още кавър парчета“.

Хаштаг Джуниър много смело следват стъпките на своите по-големи съученици и искат да станат като тях един ден и постоянно търсят обратна връзка за да черпят знания и опит от вече доказали се млади музиканти като група „Хаштаг“. “ Те са амбициозни и са готови да действат“- категоричен а Давид.
„Когато правим дадена песен, Хаштаг джуниър идват при нас, задават ни въпроси и аз или някой от групата им обяснява всичко , което ги вълнува. Това си е една обмяна на опит , а освен това се получава една много приятелска обстановка помежду ни“- обяснява още Митко

Припомняме ,че група“ Хаштаг“ е създадена от креативният и иновативен даскал по музика Добрин Пелтеков , който е и бас- китарист в състава . Той постоянно предизвикава своите ученици, задава интересни теми и ги среща периодично с различни музикални изпълнители, от които черпят опит, инфромация и ценни съвети, които им помагат да израстнат професионално.

Ако все още не сте успели да чуете тези невероятни кавър изпълнения на ученическата банда “ Хаштаг“, можете да го направите чрез двата линка под текста. Приятно слушане!

Пламена Димова

Линк към статията – http://radiovelikotarnovo.com/група-хаштаг-с-два-нови-проекта/

Излъчване първа част –

Излъчване втора част –

За онлайн проектите на Хаштаг