Споделете в
5/5 - (7 votes)

В условия на извънредно положение ученици и учители

със съвместните си усилия успяха да се адаптират към онлайн платформата за обучение, която въведе Министерство на образованието.

С цената на много труд тази машина проработи и едва ли има вече ученик, който да не знае как да влезе във виртуалната класна стая.

По креативен и интересен начин преподавателят по музика в СУ “ Св. Патриарх Евтимий“ – гр. Велико Търново Добрин Пелтеков реши да презентира образователните уроци , допълвайки теоретичната материя с видео клипове на световноизвестни музиканти.

„Всички колеги учители реагират бързо

от това което виждам в интернет и просто се справяме чудесно като съсловие. Децата много бързо навлизат , тъй като са на ти с технологиите и много малко от тях срещат трудности“ -сподели креативният преподавател.

Според него учителите ползват всякакви видове платформи за да могат да достигнат по по-достъпен начин до своите ученици и затова образователният процес не спира.

Добрин Пелтеков смята себе си за облагодетелстван в това отношение,

защото предметът му позволява да импровизира и да не бъде в рамки, което му дава възможност да използва няколко платформи, една от които е тази за видеоконференция, където им разказва урока, в който са включени и музикални клипове. Даже провокира своите възпитаници, като им задава задача да композират песен, а той от своя страна помага с реализацията, за да може всичко това да се случи онлайн. Тази негова идея вече е осъществена в шестите класове, където една от ученичките измисля текста на английски , а другите деца от класа създават ритъма.

За основните си проекти по които работи с друга част от учениците в училището- група “ Хаштаг“ Добрин Пелтеков разказва, че към момента няма как да се правят виртуалните им срещи, тъй като се получава забавяне в звука и не е възможно едновременно да свирят всички, защото там и една секунда закъснение оказва влияние на репетицията. Но за сметка на това в музикалната телевизия продължава да работи с голям успех!

Пламена Димова

http://radiovelikotarnovo.com/%d0%b4%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d1%8a%d1%82-%d0%bf%d0%be-%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d1%82%d0%b0-%d0%b2/

За онлайн преподаването по радио Велико Търново