Споделете в
5/5 - (1 vote)
#даскалътпомузика #историянамузиката #музикалнифакти #натозиденвмузиката

Дата/Време
Дата(и) - 28/03/2024
Цял ден

Категории


Lady GaGaНа 28 март 1986 година е родена Stefani Joanne Angelina Germanotta.
Тя е американска певица и автор на песни, актриса, модел, продуцент, активист, филантроп, бизнесдама. Позната е с провокативните си песни и музикални видеа, отличителната си, ексцентрична визия, както и големия брой музикални жанрове, които певицата може да изпълнява.
Започва кариерата си с участия в училищни пиеси и малки концерти в клубове в Ню Йорк. Експериментирала е с почти всички жанрове музика, сред които поп, рок, джаз, кънтри, хевиметъл. Участвала е в редица телевизионни предавания, сериали и филми. Продажбите на албумите ѝ са над 70 милиона в световен мащаб, а тези на синглите ѝ – повече от 300 милиона, което я прави един от най-продаваните музиканти на всички времена.
Сред постиженията ѝ са 11 награди „Грами“, 1 награда „Оскар“, 2 награди „Златен глобус“, няколко рекорда на Гинес, 3 Британски музикални награди, както и отличия от Залата на славата на авторите на песни, Гилдията на модните дизайнери в САЩ и редица организации и комитети, оценяващи актьорско майсторство. Получава признания от Billboard, Forbes, VH1, Time и други. Занимава се и с благотворителна дейност.
Честит рожден ден, Lady Gaga!
#ladygaga #натозиденвмузиката #даскалътпомузика #рожденден #попмузика

Lady GaGa