Споделете в
5/5 - (14 votes)


Учениците от ОУ “Св. Патриарх Евтимий” имаха щастието да присъстват на един изключителен образователен концерт с участието на Mike Sax.

Mike Sax (Милен Стойков) е завършил музикално училище в Стара Загора с флейта. Започнал музикалните си занимания с китара, той се превтъща в мултиинструменталист, свирейки на пиано, саксофони, флейта и китара. Майк е участвал в различни формации и е свирил в много страни като Гренландия, Австрия, Германия, Норвегия, Швеция, Китай и др.

След като се запозна с проекта ми да срещам учениците с различни музиканти и интересни личности, Майк предложи да изнесе образователен концерт на тема “Саксофон”. Концертът се състоя в салона на читалище “Искра” Велико Търново и учениците станаха свидетели на един спектакъл. Те бяха запознати с историята на саксофона, усъвършенстването му, както и приложението му в различни стилове и жанрове.
Благодаря на Mike Sax (Милен Стойков) за безкористното желание да изнесе този образователен концерт
Нели Стойчева – председател на читалище “Искра” за предоставяне салона на читалището
Йордан Добрев – озвучил концерта
Всички ученици, дошли да получат нови знания.
Медиите, отразили това събитие.
Евроком Царевец – http://ekcarevec.com/view_prozorec.php?id=2876
Радио Велико Търново – http://radiovelikotarnovo.com/саксофонист-джаз-ученици-концерт-май/
Вестник Янтра Днес – http://www.dnesbg.com/goreshti-novini/saksofonistat-mayk-saks-iznese-nestandarten-urok-po-muzika-v-ou-sv-patriarh-evtimiy.html

Национална бизнес поща – http://www.nbp.bg/nbp/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0/

Запис и снимки от образователния концерт можете да видите тук.

 

Образователен концерт с Mike Sax – 03.01.2018