Споделете в
5/5 - (4 votes)


Здравейте, ученици.

Отдавна не съм ви разказвал интересни неща за музиката и не съм ви давал задачи. Ето защо, реших да ви разкажа нещо интересно.

Имало едно време една група. Благодарение на своя продуцент, тя издала албум, от който излезли няколко хит сингъли и тя станала световно известна. Толкова популярна, че спечелили награда Грами. Всичко това, благодарение на продуцента им!

Сигурно ще ме попитате “Защо пък благодарение на продуцента?”

Ще ви кажа. Този продуцент е бил преди това продуцент на друга световно известна група и е имал ясната идея какво иска от ….. новосъздадената си група. А това било да са с актуални за времето си танцови ритми, хореография и излъчване. Пеенето??? Е, за пеене  използвали студийни музиканти и певци.

Всичко било добре, докато групата не решила да пее на втория си албум. Това не се харесало на продуцента и …… той направил публично изявление, в което разкрива, че “певците” реално са много добри пантомисти. Това автоматично отнело наградата Грами и сложило начало на много съдебни искове от потребители, които си купили техен диск. На тях било предложено да им се върнат 3 долара за покупката. Любопитен е фактът, че въпреки това, техни песни от албума се изкачвали в класациите.

Какво се случва след това?

Групата издава свой албум (без продуцента си), който се оказва пълен провал. Години по-късно продуцентът ги събира отново и започват работа по нов албум, в който те наистина е трябвало да пеят, но……единият изпълнител умира от свръхдоза и албумът никога не вижда бял свят.
Който ученик ми отговори на въпросите:

1. Как се казва групата?
2. Кой е продуцентът?
3. От коя държава са?
4. На коя известна група е бил продуцент преди да създаде новата група?

ще получи малък бонус от мен!

Готови ли сте да направите своето проучване? Публикувайте отговорите си тук https://www.facebook.com/853304304842020/posts/1036906863148429/

Музикална загадка 1
Отбелязана с: