Споделете в
5/5 - (21 votes)

Проект на учениците от 5д клас на тема “Легенда за флейтата”.

С пряка връзка към урока за дървени духови музикални инструменти, на учениците от пети клас беше поставена задача да изготвят проект на тема “Легенда за флейтата”. Формата на проекта е свободно избираема – учениците могат да направят презентация, подкаст, видео или театрална постановка.

Учениците от 5д клас са избрали да представят своя проект като синтез между подкаст и видео. Екипът е организиран от избран от тях ръководител, който разпределя задачите. Събраната информация е записана, използвайки смартфони като записващи аудио устройства. Записите са изпратени на отговорния за монтажа ученик. Чрез програмата Paint, която се изучава по предмета Информационни технологии, са нарисувани няколко сцени, визуализиращи действието, разказано в легендата.

За действието е използван митът за Пан и Сиринга от “Старогръцки легенди и митове, Том I – Богове, титани и герои”, който учениците са търсили, намерили и редактирали. Крайният резултат може да се види тук. Браво за креативното изпълнение на задачата.

Легенда за флейтата