Споделете в
Оценете

Видеосат отрази образователния концерт на Оратница в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”.

Великотърновската кабелна телевизия Видеосат излъчи репортаж с интервюта по повод образователния концерт на Оратница в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” Велико Търново.

И този път спортната зала на училището приюти творческата среща на ученици, организирана от учителя по музика Добрин Пелтеков с популярни изпълнители. Този път с Оратница.

Добрин Пелтеков: –  Поканих Оратница като част от този проект, който аз правя – да разширя мирогледа на децата чрез изкуството. Много съм благодарен на Оратница, че се отзоваха безкористно. С голяма енергия завладяха децата снощи! Беше невероятно изживяване за тях и за мен.
Таня Мишева: – Как приемат факта децата, че им водите толкова добри музиканти?
ДП – Те са въодушевени! Наистина са въодушевени – преди Оратница бяха Ахат, Звезди от Ахат, Десо от Tri O Five, срещнах ги с пътешественик, но снощното беше един нов връх за тях!

Учителят по музика е убеден, че срещата с истински музиканти помага на децата да приемат изкуството по различен и завладяващ начин. Иска да излезе извън коловозите на учебната програма, да разчупи мироглрда на учениците си. В това е убеден и Християн Георгиев от Оратница…..

ХГ – Много ни вдъхнови тази идея. Искаме много да благодарим на Добрин. Аз винаги съм си представял, че образованието трябва да бъде вдъхновяващо, трябва да представя различни неща на децата, особено когато е свързано с изкуство. Предметите, в които се изучава изкуство, трябва предметите да се пипнат, докоснат, да го откриеш. Всички деца са талантливи, трябва да им се помогне да открият нещото, да им го покажеш. В час по музика какво да дойде един музикант, да им каже – “Ето сега това нещо, аз ще посвиря на него…..”

За останалата част от интервюто, моля, изгледайте видео материала. Записан концерт на Оратница. Авторските права на интервюто принадлежат на телевизия Видеосат.

Видеосат с репортаж за Оратница
Отбелязана с: