Споделете в
5/5 - (16 votes)

Общинско радио Велико Търново
15 октомври 2017 година
http://radiovelikotarnovo.com/правят-училищна-музикална-телевизия/

Телевизия с екип от ученици – режисьори, журналисти, сценаристи, преводачи и водещи, организира в момента учителят по музика в ОУ „Св. Патриарх Евтимий” Добрин Пелтеков.

В процес са подробностите около стартирането на медията, а идеята е тя да е музикална. Инициатор е Мартин Стоянов от VI „д” клас, който развълнуван отива при своя учител по музика с думите: „Господине, имам идея за училищна телевизия!”.

Всички образователни концерти и срещи, които инициира Пелтеков, ще бъдат част от темите на бъдещите репортажи, а учениците ще вземат интервюта от музикантите, които кани той. Учителят лично е поръчал дори бекграунд от Англия с три цвята, за да бъде всичко професионално. Той ще пристигне съвсем скоро във Велико Търново.

На първо време учениците ще снимат със своите телефони, а в момента дори се проучва най-лесният начин на комуникация между тези, които са ангажирани в телевизията. В близките дни те ще се срещнат с известен български журналист, който ще им обясни с детайли за специфичните особености на телевизията и начина, по който се работи в нея. Те ще научат как се прави репортаж и как се монтира суровият материал.Близо 40 младежи, избрани от пет шести класа в ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, засега желаят да участват в училищната телевизия. „Естествено, че някои от тях ще отпаднат, но засега желанието е огромно”, сподели за Общинското радио Добрин Пелтеков.

Все още екипът не е измислил името, което ще носи телевизията. Не е ясно и къде ще творят своите предавания ентусиастите. „Засега нямаме помещение, винаги можем да използваме някоя класна стая, но все още не сме стигнали до там”, допълни Пелтеков.

Училищна музикална телевизия
Отбелязана с: