Споделете в
5/5 - (5 votes)

МДТ "Константин Кисимов"Учениците от VIв клас “Необикновените” при ОУ “Св. Патриарх Евтимий” посетиха МДТ “Константин Кисимов” Велико Търново и се запознаха с професиите на директора, хормайстора и солиста. Те бяха представени от Васил Вълчев, Яница Първанова и Миряна Калушкова. Срещата беше инициирана от класния ръководител Добрин Пелтеков във връзка с месец на кариерното ориентиране организиран от РУО Велико Търново.

В пресата:
Вестник Янтра Днес

Шестокласници от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ гостуваха на директора на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Васил Вълчев разказа на учениците за своя творчески път, отдаден на музиката, и трудностите по пътя на своето професионално израстване, а след това отговори на многобройните въпроси на децата.

Творческата среща се проведе по идея на класния ръководител на 6 „в“ клас Добрин Пелтеков, по известен като Даскала по музика. Инициативата бе в рамките на Месеца на кариерното ориентиране, организиран от Регионалното управлението на образованието. В нея участваха още хормайсторът Яница Първанова и оперетната прима Миряна Калушкова, които също са избрали да се посветят на музикалното изкуство.

Васил Вълчев сподели с учениците как с постоянство и упорит труд се изгражда един музикант. Той самият е започнал с уроци в Детската музикална школа при Младежкия дом във Велико Търново, а след това се дипломира в инструменталния факултет на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София, но не спира да учи и да се развива. Така от артист оркестрант става диригент и директор на великотърновския театър….

Болярски новини

Шестокласници в МДТ “Константин Кисимов”