Споделете в
5/5 - (8 votes)

За музикалната програма “Моливко” на издателство “Слово”, реализирана от д-р Тодорка Габрова, Владо Габров и Добрин Пелтеков и отразена във вестник “Янтра Днес”.

….. “В процеса на работа наблюдавах как децата възприемат песните. Направи ми впечатление примерно, че “Тъпан бие” я пеят с много настроение и хъс. “Слънчевото зайче”, “Първи клас” и “Който майка си не слуша” също са сред любимите. Мисля, че се получи успешен продукт и децата с удоволствие ще ги изпълняват”, сподели Габров. Добрин Пелтеков сподели, че с удоволствие е приел поканата на сем. Габрови за участие в проекта. Всичко се е получило много бързо, като най-важно за него е, че стилът му на аранжиране се е харесал на останалите. Търсил е съвременното звучене и е доволен от резултата, тъй като желанието му било да поднесе на децата модерно звучащи песни.
“В момента сме заобиколени от свят, в който много трудно се намира нещо качествено, а детският слух трябва да се възпитава със стойностна и разнообразна музика. Точно затова като стилове включихме както фолклор, така и реге, блус, хаус, диско и др. Записите в студиото са направени много чисти и звученето наистина е на ниво”, поясни Пелтеков.”
Снимка: Николай Венков

https://www.dnesbg.com/kultura/semeystvo-gabrovi-i-dobrin-peltekov-napraviha-dva-diska-s-novi-detski-pesni.html?fbclid=IwAR3G7TuvZJ_i6naaPFULVEV4Ln7tmsDT690YzM1X4gr43OOhpZZSkHEF_rg

За детските песни на издателство “Слово”