Споделете в
5/5 - (8 votes)

ХаштагТИЙН ГРУПАТА ХАШТАГ ЗАПИСА ДИСТАНЦИОННО КАВЪР НА ПЕСЕН НА „TONES AND I“.

Парчето, което децата от Хаштаг са избрали, се нарича „Dance monkey“ и тя е вторият видеоклип, който бандата прави, пише вестник Борба.

„Ние предпочитаме рок, но тази песен е много красива, затова й направихме друг аранжимент, който е съобразен с инструментите, които имаме. И се получи много качествен запис, макар да го реализирахме с подръчни средства“, разказва учителят по музика Добрин Пелтеков.

Всички деца са записвали своите партии вкъщи и с помощта на телефоните си.

„Съобразихме се с необичайните условия, но пък децата ще запомнят клипа и работата по него. Първо програмирах ритъма, изпратих го на всички останали и те изпяха и изсвириха своите партии. После миксирах всички партии и благодарение на Spot Music се получи и супер звучене, въпреки екстремните условия“, допълва учителят по музика. Митко Иванов и Пресиян Делинешев записали китарите, барабаните са дело на Давид Балъков, бас китарата (по заместване) изсвирил самият Добрин Пелтеков. Вокалните партии са изпълнени от двете талантливи момичета Дара Пелтекова и Бела Панайотова.

Клипът вече се разпространява във Фейсбук, в страницата на групата, в YouTube канала и в сайта на Добрин Пелтеков, който се представя там като Даскалът по музика.

„Докато продължава извънредното положение, се събираме онлайн веднъж седмично и уточняваме подробности, които можем да договорим от разстояние. За жалост репетиции така не могат да се правят, нито можем да свирим, защото звукът при всеки от нас пристига по различно време и със закъснение“, уточнява Добрин Пелтеков.

Той е този, който събра групата преди две години, когато всички млади музиканти бяха ученици на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Част от тях вече завършиха това училище, но, влюбени в групата и рока, са решили да останат и да свирят заедно.

Децата трупат все повече участия, но голяма част от тях, заради задължителната социална изолация, те не могат да изпълнят.

Така е пропаднало участието на „Хаштаг“ в концерт с „Ково“ и „The Driverя“, не успяха да свирят и с Васко Кръпката, който трябваше да гостува в старата столица за Деня на рока и по покана на Илина Керина, учител от СУ „Емилиян Станев“.

Въпреки всичко, децата не спират да правят планове

и вече са избрали друга песен, върху която ще направят кавър и клип.
По стъпките им вървят петокласниците от „Хаштаг джуниър“. Новата група е създадена в началото на тази учебна година, за да поеме щафетата от големите, когато всички те завършат и отидат в други училища, казва Добрин Пелтеков.
Сашка АЛЕКСАНДРОВА линк към статията – https://www.borbabg.com/2020/04/16/tiyn-hashtag-zapisa-distantsionno-kavr-na-dance-monkey/?fbclid=IwAR39aWTnK347r3fYePeyRmhLlIJihJWHaktXVg1rpH33Nzqov8DEeMXSxAQ

За видеото на Хаштаг на песента “Dance Monkey” по време на пандемия
Отбелязана с: