Споделете в
5/5 - (6 votes)

МУТВВъзпитаниците на ОУ “ Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново

Преслава, Мария, Мартин, Ярослав, Мирена, Симона и Давид са най- младите журналисти в града, докосвали се до историите на повечето от популярните български музиканти и групи, благодарение на участието им в „Музикалната училищна телевизия“- МУТВ. Ентусиазмът им е толкова голям, че сами си подготвят въпросите за интервютата. Обикновено са двама водещи, а срещите с известните личности се провеждат в много приятелска атмосфера.

Преси и Мария не крият, че първоначално са имали притеснения

преди интервютата, но впоследствие всичко е ставало много спокойно, тъй като всички музиканти, които идват са много добронамерени и отговарят подробно на въпросите. Марти пък споделя, че може да научи много неща от всеки, с когото се среща, и че е голямо удоволствие да бъде част от МУТВ. За Ярослав участието в Музикалната училищна телевизия като водещ му дава невероятната възможност да взима интервю от метъл групи, защото не само е голям фен на този стил, но и иска един ден да е част от такава метъл-рок банда.

Според учениците, техният преподавател и вдъхновител Добрин Пелтеков

прави всичко възможно , за да ги среща с толкова много музиканти, като организацията на тези мероприятия са изцяло от негова страна. Мони дори загатва, че г-н Пелтеков и през учебните часове успява да задържи вниманието им, като измисля забавни игри, разделяйки ги на два отбора и така часът се превръща в забавна история на музиката.

Общо 17 са учениците, част от екипа на Музикалнта училищна телевизия , която за своето съществуване повече от две години е излъчила интервюта с много музиканти сред които : Жана Бергендорф, Д2, Васко Кръпката, Графа, Група Парапланер, Орлин Павлов, Свилен от “ Остава“, Звезди от “ Ахат“ , Нора Караиванова , “ Violins Barberas“ и мн.други.

Аудио от предаването.

източник: http://radiovelikotarnovo.com/%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%be%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%bc/?fbclid=IwAR3KPjICQVaOq2kwdiJ8SS1Jm_vWd4pZwZBuYZirndlHR5fPGRj9rn-RZA8

За поредните проекти на МУТВ пред радио Велико Търново 15.04.2020