Споделете в
5/5 - (27 votes)

Интервю с Веселина Кацарова – мецосопран.

В този епизод Даскалът по музика среща световноизвестният мецосопран Веселина Кацарова. Веселина започва да се занимава с музика от четиригодишна, като свири на пиано. Завършва музикално училище в Стара Загора с пиано, но гласът й е открит и тя започва професионално обучение в Консерваторията в София. Открита за международната сцена от Херберт фон Караян. От 1989 година живее в Цюрих, Швейцария и има представления на всички континенти. Тя е запазила любовта към България и през 2016 година заема длъжността Артистичен директор в Държавна опера Стара Загора.

Веселина Кацарова е в топ 5 на мецосопрани в света. Има забележителни роли и е признати в професионалните среди. От 27 август тя проведе и първия си майсторски клас в България, в родния си град Стара Загора. В този клас участваха млади оперни певци от България, Франция, Турция, Румъния, Китай. Въпреки натовареният си график, Веселина Кацарова отдели време за това интервю, специално за Даскалът по музика.

Епизод 14.
Един проект на Добрин Пелтеков, в който ученици и учители вземат интервю от известни личности в сферата на изкуството и културата.

 

Интервю с Веселина Кацарова