Споделете в
5/5 - (70 votes)

Теодосий Спасов

Интервю с Теодосий Спасов –  втора част

Една незабравима за учениците от Музикална училищна телевизия – МУТВ среща с големия български музикант Теодосий Спасов по покана на Добрин Пелтеков – Даскалът по музика.
Теодосий Спасов отдели от времето си след концерт във Велико Търново, за да разкаже за своя път на изграждане като музикант, за различните срещи с музиканти, житейски ценности, хоби и интереси.

Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Tеодосий Спасов е музикант с огромен кръг почитатели по цял свят. Той е роден на 4 Март 1961 година в град Исперих. Завършил е Средно музикално училище „Филип Кутев” в град Котел и Академията за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал, който може да изсвири стилно всяка народна мелодия. Още по-известен е със своите оригинални идеи, за осъществяването на които събира музиканти от различни жанрове.

Той беше първият, който започна да свири джаз на кавал, а смесването на народна музика с елементи от джаз и класика са в основата на почти всички авторски пиеси на Теодосий. Теодосий Спасов разработва свой собствен, уникален стил на свирене. Неговите изпълнения са необикновен синтез между традиционен фолклор, джаз, класическа музика. В последните години композира филмова и театрална музика и творби за симфоничен оркестър и кавал. Има издадени над 38 компактдиска със солови изпълнения и с различни музикални състави.

Музикална училищна телевизия МУТВ е извънкласна форма на обучение, с цел формиране на музикални и дигитални компетентности на учениците от прогимназиален етап на обучение в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” В. Търново.
Създадена октомври 2017 година от Добрин Пелтеков – Даскалът по музика.

Лого Даскалът по музика Венета Желева
Motion & Logo МУТВ Burov Bors.
Graphic Design МУТВ Burov Bors.
Ковър на епизода Венета Желева

Срещата се състоя в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” Велико Търново на 20.10.2020 година по покана на Добрин Пелтеков

Тео,
Благодаря от цялото си сърце за тази среща, в която децата се докоснаха до теб!
Добрин Пелтеков

Лиценз – Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) Признание-нетърговско и споделено

Една продукция на Даскалът по музика™ ©2021

Интервю с Теодосий Спасов – част 1

Теодосий Спасов пред МУТВ – еп. 2