Споделете в
Оценете

Мирослав Иванов

Мирослав Иванов е музикант и композитор.

Може би не е толкова известен на широката публика, но ако прочетем биографията му в Интернет, ще разберем с колко много известни на българската сцена (и не само) музиканти си е партнирал. Участвал е в групи и записи на артисти като Сафо, Saint Electrics, Стефан Вълдобрев, Дони и Момчил, Васил Найденов, Камелия Тодорова, Васил Петров, Д2, Ваня Щерева.

Мирослав Иванов беше един от малкото български музиканти, които се отзоваха и популяризираха кампанията “Деца рисуват за деца”.
По покана на Даскалът по музика, той гостува на Музикална училищна телевизия МУТВ и група “Хаштаг”. На вашето внимание ви представям първа част от  “Интервю с Мирослав Иванов”.

Участваха:

гост: Мирослав Иванов
водещ: Добрин Пелтеков (Даскалът по музика)
Ученици от Велико Търново, МУТВ, група “Хаштаг”
Motion & Logo: Burov Bros
Graphic design: Burov Bros
Logo Даскалът по музика: Венета Желева – Ven Design
Ковър снимка: Венета Желева – Ven Design

Интервюто се състоя в репетиционната стая на група “Хаштаг” в НЧ “Искра-1896”, Велико Търново на 25.01.2020 година.

музика: Мирослав Иванов ‘Little Aliens’
Guitar: Miroslav Ivanov
Beatbox: Skiller
Bass: Evden Dimitrov
Mixing: Miroslav Ivanov
Mastering: Krasimir Todorov
Recording: Studio Directions

Използвани са снимки на: Chris Martin, Roger Martin, Димитър Горчков, Евден Димитров, Mezzoforte, Живко Василев, Judas Priest, Skiller, Стефан Горанов, САФО, Sting, Prophet Synth.

Авторските права принадлежат на съответните автори или техните представители. Използваните кадри, снимки и звуков материал са единствено с образователна цел.

Урокът може да се ползва под лиценз: Признание – Некомерсиално -Без производни Международен 4.0 (CC-BY-NC-ND).
Благодаря за искреността, споделената информация и отношението към младите журналисти. Даскалът по музика.

Една продукция на Даскалът по музика™ ©2021 Даскалът по музика – https://school.misterj.eu

От неговата Интернет страница можем да се запознаем с няколко интересни факта.

Мирослав Иванов е роден през 1975 г. в гр. Русе,

България и завършва музикално училище в Шумен, след което и  НМА „Проф. Панчо Владигеров“.
Той е част от Динамит Брас Бенд (1995), с които той участва две години в известното ТВ шоу “Как ще ги стигнем”. През 1999 г. е съосновател и композира повечето композиции в добре познатата по това време фънки-джаз банда Infinity.
През 2001 г. създава групата SAFO, с която печели наградата Откритие на годината на БГ радио 2003, а през 2004 – Група на годината.
В периода 1997 – 2007 той работи като китарист и студио музикант за едни от най-големите имена в България като Обичайните Заподозрени, Камелия Тодорова, Арабел Караян, Васил Найденов, D2, Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи, и немската група „De Phazz”.
През 2008 г. Миро е поканен да се присъедини към ирландската алтернатив рок група AMORIC. Като китарист и водещ композитор, той записва композиции с номинирания за Грами американски продуцент Bruce Sugar в Temple Lane студио, Дъблин. С AMORIC Миро свири на множество ирландски фестивали и на SolFest, Англия.

Мирослав Иванов записва първия си солов албум „Посоки” през 2013 г.

с лейбъла „Music Clinic Records”. Албумът се счита от много за „World Music” с елементи на джаз, блус и рок. През същата година Миро създава първия си квартет: Мирослав Иванов Квартет. Групата участва в големи български фестивали като Джаз фестивал Варна, София Фюжън Фестивал, Аполония и др.
Миро издава втория си солов албум „Цирк” през 2016 г.
Той е продуцент и един от основните композитори в Saint Electrics. Той е част от група Funkallero. Той е също един от съоснователите на експерименталната фънки-джаз формация Metaformoza.
Третият си солов албум “Little Aliens” Миро издава през 2019 г. с американския лейбъл Fat Beats. Името на неговата група е променено на Miro Ivanov & The Little Aliens (Миро Иванов и Малките извънземни).

Интервю с Мирослав Иванов – част 2