Споделете в
Оценете

Мирослав Иванов

Мирослав Иванов е музикант и композитор.

Може би не е толкова известен на широката публика, но ако прочетем биографията му в Интернет, ще разберем с колко много известни на българската сцена (и не само) музиканти си е партнирал. Участвал е в групи и записи на артисти като Сафо, Saint Electrics, Стефан Вълдобрев, Дони и Момчил, Васил Найденов, Камелия Тодорова, Васил Петров, Д2, Ваня Щерева.

Мирослав Иванов беше един от малкото български музиканти, които се отзоваха и популяризираха кампанията “Деца рисуват за деца”.
По покана на Даскалът по музика, той гостува на Музикална училищна телевизия МУТВ и група “Хаштаг”. На вашето внимание ви представям първа част от  “Интервю с Мирослав Иванов”.

Участваха:

гост: Мирослав Иванов
водещ: Добрин Пелтеков (Даскалът по музика)
Ученици от Велико Търново, МУТВ, група “Хаштаг”
Motion & Logo: Burov Bros
Graphic design: Burov Bros
Logo Даскалът по музика: Венета Желева – Ven Design
Ковър снимка: Венета Желева – Ven Design

Интервюто се състоя в репетиционната стая на група “Хаштаг” в НЧ “Искра-1896”, Велико Търново на 25.01.2020 година.

музика: Мирослав Иванов ‘Little Aliens’
Guitar: Miroslav Ivanov
Beatbox: Skiller
Bass: Evden Dimitrov
Mixing: Miroslav Ivanov
Mastering: Krasimir Todorov
Recording: Studio Directions

Авторските права принадлежат на съответните автори или техните представители. Използваните кадри, снимки и звуков материал са единствено с образователна цел.

Урокът може да се ползва под лиценз: Признание – Некомерсиално -Без производни Международен 4.0 (CC-BY-NC-ND).
Благодаря за искреността, споделената информация и отношението към младите журналисти. Даскалът по музика.

Една продукция на Даскалът по музика™ ©2021 Даскалът по музика – https://school.misterj.eu

От неговата Интернет страница можем да се запознаем с няколко интересни факта.

Мирослав Иванов е роден през 1975 г. в гр. Русе,

България и завършва музикално училище в Шумен, след което и  НМА „Проф. Панчо Владигеров“.
Той е част от Динамит Брас Бенд (1995), с които той участва две години в известното ТВ шоу “Как ще ги стигнем”. През 1999 г. е съосновател и композира повечето композиции в добре познатата по това време фънки-джаз банда Infinity.
През 2001 г. създава групата SAFO, с която печели наградата Откритие на годината на БГ радио 2003, а през 2004 – Група на годината.
В периода 1997 – 2007 той работи като китарист и студио музикант за едни от най-големите имена в България като Обичайните Заподозрени, Камелия Тодорова, Арабел Караян, Васил Найденов, D2, Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи, и немската група „De Phazz”.
През 2008 г. Миро е поканен да се присъедини към ирландската алтернатив рок група AMORIC. Като китарист и водещ композитор, той записва композиции с номинирания за Грами американски продуцент Bruce Sugar в Temple Lane студио, Дъблин. С AMORIC Миро свири на множество ирландски фестивали и на SolFest, Англия.

Мирослав Иванов записва първия си солов албум „Посоки” през 2013 г.

с лейбъла „Music Clinic Records”. Албумът се счита от много за „World Music” с елементи на джаз, блус и рок. През същата година Миро създава първия си квартет: Мирослав Иванов Квартет. Групата участва в големи български фестивали като Джаз фестивал Варна, София Фюжън Фестивал, Аполония и др.
Миро издава втория си солов албум „Цирк” през 2016 г.
Той е продуцент и един от основните композитори в Saint Electrics. Той е част от група Funkallero. Той е също един от съоснователите на експерименталната фънки-джаз формация Metaformoza.
Третият си солов албум “Little Aliens” Миро издава през 2019 г. с американския лейбъл Fat Beats. Името на неговата група е променено на Miro Ivanov & The Little Aliens (Миро Иванов и Малките извънземни).

Интервю с Мирослав Иванов – част 1