5/5 - (12 votes)
#даскалътпомузика #историянамузиката #музикалнифакти #натозиденвмузиката

Дата/Време
Дата(и) - 06/01/2023
Цял ден

Категории


6 януари 1979 година

The Village People имат участие в American Bandstand, където публиката създава един емблематичен танц.

The Village People издават своя първи албум през 1977 година. Албумът е сътворен от соло вокалистът Victor Willis, група от студийни музиканти и Felipe Rose, който е в образа на индианец. За да попълнят нужните образи, те публикуват обява в списание, като пишат: “Мачо типове се търсят. Трябва да имат мустаци!”. Не след дълго на екрана Willis се превръща в полицай, а останалите четирима са работник, каубой, войник и мъж, облечен в кожени дрехи. Тази шега е насочена към гей общността, но и достъпна за всички, които харесват диско музиката.
Вторият им албум Macho Man им донася умерен успех с едноименната песен.
Третият им албум “Cruisin’ и особено песента Y.M.C.A. привлича вниманието на Dick Clark, който им посвещава шоу в предаването си, където Village People, изпълняват 4 песни, започвайки с “Y.M.C.A.”

За своето участие в Bandstand, групата е измислила хореография на песента, “хвърляйки” ръце във въздуха по време на припева. Но публиката е пълна с мажоретки, които интерпретират това като “give me a Y!”. Те правят същото и с буквите M, C, A, създавайки емблематичния танц!

Ето и цялото им участие в предаването и създаването на танца!

 

Village People – YMCA