Споделете в
5/5 - (1 vote)
#даскалътпомузика #историянамузиката #музикалнифакти #натозиденвмузиката

Дата/Време
Дата(и) - 06/02/2024
Цял ден

Категории


Simon Phillips Саймън ФилипсНа 6 февруари 1957 година в Лондон, в семейството на английския музикант-кларинетист Сид Филипс, е роден Simon Phillips (Саймън Филипс).
Саймън бил запленен от барабаните на 3 годишна възраст.
До 6-тата си година той свирел на детски играчки-барабани, както и на всякакви домакински съдове на майка си. Едва тогава бащата трябвало да признае пред себе си, че тук има някакъв талант и с негово съгласие майката инвестира в първия комплект на Саймън – син Пърл. На 8 години той вече свири с бандата на баща си. През 1973 година баща му умира от сърдечен удар. Пред Саймън стои въпросът – да продължи ли да свири с групата или да създаде своя.
По това време в Лондон се поставя рок операта “‘Jesus Christ Superstar” и Саймън е одобрен като барабанист в шоуто. Едновременно с това, той започва да свири сешъни в нощни клубове с известни джаз музиканти.
През 1978 година Simon Phillips среща Джеф Бек и Стенли Кларк.
Следват съвместни записи и турнета в Япония. Четири години по-късно Ал Ди Меола го кани за турнето си в САЩ и Европа. В Щатите Саймън се запознава с Майк Олфийлд, с когото по-късно записва два албума и ги миксира. Това е началото на продуцентската му и engineering кариера.
Саймън е работил с такива звезди като: Дъ Ху, Джак Брус, Джеф Бек, Роджър Далтри, Мик Джагър, Пит Тауншенд, Тийрс фор фийрс, Джо Сатриани, Йон Андерсън, Назарет, Джудас Прийст, Ян Гилън, Стенли Кларк, Арт Гарфънкъл, Уайтснейк, Майк Олфийлд, Джеръми Спенсър, както и с българската супергрупа Intelligent Music Project.
 
#simonphillips #рожденден #натозиденвмузиката #даскалътпомузика #барабани
Simon Phillips