Споделете в
5/5 - (1 vote)
#даскалътпомузика #историянамузиката #музикалнифакти #натозиденвмузиката

Дата/Време
Дата(и) - 11/04/2024
0:00

Категории


Dave MustaineНа 11.04.1983 гпдина Dave Mustaine е изгонен от Metallica поради алкохолни проблеми. Ядосан, той е решен да създаде група, която да е по-добра.

Дейв Скот Мъстейн (на английски: Dave Scott Mustaine) е основател и настоящ вокалист и китарист на метъл групата Мегадет, и един от пионерите на траша.

В миналото той е соло-китарист на Металика, но няма официално издадени албуми с тях, въпреки че участва в създаването на някои от песните впоследствие записани в първия албум на групата, но от Кърк Хамет. Мъстейн е изгонен от Ларс Улрих и Джеймс Хетфийлд по време на турне през ранната пролет на 1983 г. Причината е перманентна злоупотреба с алкохол. Отношенията между Металика и Дейв Мъстейн са обтегнати, въпреки направения през 2003 година опит музикантите да се сдобрят.

Мъстейн е амбициран да създаде група, която да задмине Металика по успех, и през 1983 основава групата Fallen Angels, която по-късно преименува на Megadeth. Присъединяват се и китаристът Грег Хандевит и барабанистът Дийон Карутърс. На следващата година издават EP, а след това – първия дългосвирещ албум на бандата.

Dave Mustaine и Megadeth