Споделете в
5/5 - (1 vote)
#даскалътпомузика #историянамузиката #музикалнифакти #натозиденвмузиката

Дата/Време
Дата(и) - 04/06/2024
Цял ден

Категории


4 юни 1984 година

Bruce Springsteen издава албума  ‘Born In The USA’, който се превръща в най-продавания албум за 1985 година в Щатите (както и най-успешния за Спрингстийн).

От албума са издадени 10 сингъла, като 7 от тях са в топ 10 (заедно с Thriller на Michael Jackson и Rhythm Nation 1814 на Janet Jackson).
Албумът  ‘Born In The USA’ е сертифициран 17× Platinum от RIAA, продадени са над 17 милиона бройки в Съединените щати и над 30 милиона копия по целия свят. Born in U.S.A. оглавява класациите в девет държави, включително Съединените щати и Обединеното кралство, превръщайки се в неговия най-успешен комерсиално албум и един от най-продаваните албуми на всички времена.

Често цитиран от критиците като един от най-великите албуми на всички времена, той беше номиниран за награда Грами и продуцира седем Топ 10 сингъла. Корицата включва емблематична снимка на Спрингстийн отзад, направена от Ани Лейбовиц. Албумът е записан с E Street Band и продуцентите Chuck Plotkin и Jon Landau в продължение на няколко години, докато Springsteen също работи върху Nebraska. Той доставя по-стегнати песни с по-ярък, по-повлиян от поп звук от предишните му албуми и отличителен синтезатор.

 

 

Bruce Springsteen – Born In The USA