Споделете в
5/5 - (1 vote)
#даскалътпомузика #историянамузиката #музикалнифакти #натозиденвмузиката

Дата/Време
Дата(и) - 01/09/2023
0:00

Категории


Глория ЕстефанГлория Естефан е родена на 1 септември 1957 година.

Тя е кубино-американска певица, автор на песни и актриса. Печелила е седем награди Грами и награда Латино Грами за „Личност на годината на Латинската звукозаписна академия“. Едни от най-известните ѝ песни са „Conga“, „Turn the Beat Around“ и „Don’t Wanna Lose You“.

Глория Естефан е родена в Хавана, Куба, с името Глория Мария Малагроса Фахардо Гарсия де Естефан (на испански: Gloria María Milagrosa Fajardo García de Estefan), в семейството на Хосе и Глория Фахардо. Дядо ѝ по майчина линия, Леонардо Гарсия, емигрира в Куба от Пола де Сиеро, намиращ се в областта Астуриас в Испания, и се жени за бабата на Глория, която по произход е от Логроньо, Испания. Преди революцията в Куба баща ѝ е военен и бодигард на диктатора Фулхенсио Батиста. Семейство Фахардо бяга в Маями, в щата Флорида, и се заселва там. Баща ѝ постъпва в американската армия и участва във Виетнамската война. По-късно се премества в Хюстън, в щата Тексас. Глория учи в училището Сейнт Майкъл-Аркейнджъл и академията Ауър Лейди Ъф Лурдес. Баща ѝ се разболява при завръщането си от Виетнам и Глория помага на майка си в грижите за него. Майка ѝ работи като училищна преподавателка в системата на публичните училища в окръг Дейд.

Глория Естефан завършва Университета в Маями с бакалавърска степен по психология и втора специалност по френски език. По време на следването си, тя работи като преводач от и на английски, испански и френски в Митническия отдел на Международното летище в Маями. Поради езиковите си умения, към нея се обръща ЦРУ с предложение за работа. Естефан е възпитана в католическата традиция.

Глория Естефан