Споделете в
5/5 - (5 votes)
Пламен Узунов на среща с ученици от ОУ “Св. Патриарх Евтимий”

Проектът на Добрин Пелтеков “Срещи с ….”  доведе пътешественика  Пламен Узунов при учениците от ОУ “Св. Патриарх Евтимий” Велико Търново.

9. ноември 2017 година, Велико Търново.
На визитката, под името на Пламен Узунов пише Global Explorer. Той е посетил над 70 страни, а разказите му за Азия могат да продължат с часове. За разлика от масовите туристически дестинации, които сме свикнали да виждаме в каталозите на туроператорите, Пламен търси уникалното и характерното в културата, обичаите, религията и същността на населението в държавите, които посещава. Неговите пътувания в азиатските държави са уникални, екзотични и предизвикват възхищение, защото Пламен е и един много опитен гид. Само преди седмица той се беше завърнал от Бутан, държавата с Министерство на щастието, страната, в която е забранено да се убиват животни, забранено е и тютюнопушенето….

Лично познавам Пламен от близо 20 години и бях много щастлив, когато ми се обади, за да предложи една среща с учениците ми. Беше се запознал с проекта ми чрез социалните медии и беше решил да разкаже за далечните страни, музиката, обичаите и характерните черти на населението. Не бих могъл да откажа такова предложение.

Срещата започна бавно, но постепенно любопитсвото на учениците се беше възбудило и започна поредица от въпроси. Искрено съм щастлив, че такива срещи разширяват мирогледа на учениците за света и хората. Журналистката от местния вестник “Янтра днес” публикува репортаж на две пълни страници за Пламен и посещението му в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”.
Благодаря на Пламен Узунов и се надявам отново да ни гостува след завръщането си от Чили и Великденските острови.
Видео  от срещата:

Снимки от срещата:

Среща с пътешественика Пламен Узунов
Отбелязана с: