Споделете в
5/5 - (9 votes)
Мюзикъл През гори и води

Успешна премиера на мюзикъла “През гори и води” по музика на Добрин Пелтеков

ВТУ “св. св. Кирил и Методий”
Престижен факт за Педагогическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” е, че музиката е дело на абсолвента от специалност „Педагогика на обучението по музика” ДОБРИН ПЕЛТЕКОВ, а диригент на младежкия духов оркестър на училището е докторантът на катедра „Музика” ЙОРДАН ЦВЕТАНОВ.

Композиторът Добрин Пелтеков е създал великолепни песни,

танци и инструментални епизоди – жизнерадостни, близки до светоусещането на малките изпълнители, едновременно модерни и достъпни, ефектни и характеристични, извайващи със звук богата палитра от образи и емоционални състояния. Младите оркестрантите се справиха блестящо, водени от своя ентусиазиран диригент Йордан Цветанов, който с всеотдайност е посветил своите професионални умения на поприще, достойно за възхищение!

Статия във вестник “Борба”
МЮЗИКЪЛ, НАПИСАН СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ, ИЗИГРАХА СНОЩИ УЧЕНИЦИТЕ НА ЛЮДМИЛА РАЙКОВА ОТ III „А“ НА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Премиерата събра родители, приятели и съученици на третокласниците, които се превъплътиха в героите на повестта на Емилиян Станев „През води и гори“.
Идеята за мюзикъла е на класната на III „а” клас Люси Райкова. Към малчуганите на Люси Райкова се присъединил целият духов оркестър на гимназията, който работи под диригентството на Йордан Цветанов. И понеже мюзикъл без балет не може, на сцената ще има и танци. Всички хореографии се изпълняват от балет „Балетино“ с хореограф Елица Филева.
Музиката за мюзикъла е написал композиторът Добрин Пелтеков, либретото е на Веси Чернева. В постановъчния екип влизат още режисьорът Мирослав Андреев, Людмила Райкова като помощник-режисьор, гримът е дело на Румяна Хаджиева, а костюмите и декорите са изработени от родители на III „а” клас и учители.
Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Мюзикъл “През гори и води” по Емилиян Станев
Отбелязана с:    

Вашият коментар