Споделете в
5/5 - (18 votes)

Още една мечта на учителя по музика в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” е на път да бъде осъществена. По негова покана в училището ще гостуват едни от големите имена на музикалната сцена в България – Димитър Ганчев – Майт и Христо Рачев.

Христо Рачев и Димитър Ганчев гостуват за първи път в ОУ Св. Патриарх Евтимий, гр. Велико Търново, за да се срещнат с ученици и да поговорят в непринудена среда за опита и живота си като музиканти, инженери и преподаватели в Sound Ninja Music Academy и непоправими аудио ентусиасти.

Димитър Ганчев- Mite

През над десет годишния си професионален път Димитър Ганчев работи с всички топ артисти и продуценти в България, а на вкуса и професионализма му се доверяват Графа, Любо Киров, Криско, Лили Иванова, Миро, Калин Вельов, 100 Кила, Рафи, Мария Илиева, D2, Те, Белослава, Сантра, Мастило, победителите от “Гласът на България” и още редица изпълнители от различни жанрове и поколения. Носител е на 2 награди за албум на годината, песен на годината на наградите на БГ Радио.

 

Два пъти е на семинар Mix with the Masters:

  • през 2011 – воден от световноизвестния микс инженер Тони Мазерати (работил над песни на Лейди Гага, Бионсе, Джейсън Мраз, Джеймс Браун, Марая Кери, Ноториъс БИГ, Блек Айд Пийс, Р. Кели, Дженифър Лопес, Рики Мартин, Пъф Деди, Тупак Шакур),
  • през 2013 г. Майт отново е на семинар, но под ръководството на друг известен микс инженер и носител на 9 награди ” Грами” – Мани Маракуин (Whitney Houston, 2Pac, Pink, John Mayer, Shakira, Maroon 5, Rihanna, Ludacris, Jazmine Sullivan, Duffy).

В момента се подвизава като резидент микс инжинер в Студио Диджитъл Плюс.

Димитър ще разкаже за това как се създава една модерна песен и ще сподели истории от кухнята на работата с популярни изпълнители и музиканти. Освен разговора-дискусия с учениците, Христо е подготвил и нагледна демонстрация на типични съвременни инструменти за правене на бийтове като контролери, синтезатори и дръм машини, както и поглед в актуалните софтуерни програми за създаване и миксиране на музика.

Христо Рачев

Христо Рачев е изпълнител и продуцент с разностранна практика, както и съосновател на Sound Ninja Music Academy & Studios. Той е част от редица локални и международни музикални проекти, най-популярните от които в сферата на електронната, хип-хоп и джаз музика. Христо е в основата и на множество образователни инициативи на живо и онлайн, а от 2018 г. и един от малкото сертифицирани Steinberg Trainers в България. Негови продукции, записи, миксове, ревюта, лекции и други материали може да чуете тук: https://bit.ly/2RXkGsF

Всички ученици от Великотърновските училища да се чувстват поканени. Срещата ще се проведе във физкултурния салон на ОУ ‘Св. Патриарх Евтимий”, Велико Търново.
петък, 7 декември 2018 година от 18:15 часа. Моля, не закъснявайте!

 

 

Димитър Ганчев – Майт

Христо Рачев

 

Снимки от събитието:

 

 

 

 

 

Димитър Ганчев (Майт) и Христо Рачев в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”
Отбелязана с: