Споделете в
5/5 - (10 votes)

Тази година (2017) се навършват 120 години от рождението на Константин Кисимов, на когото е кръстен и Музикално-драматичният театър във Велико Търново. Творческият екип е подготвил много и разнообразни постановки по случай тази годишнина.

На 20 октомври 2017 учениците от прогимназиалните класове на ОУ “Св. Патриарх Евтимий” посетиха  “Криворазбраната цивилизация” – мюзикъл от Дечко Таралежков по текст на Добри Войников и текст на песните Рашко Стойков.

Като класен ръководител на 5в клас и познаващ голяма част от музикантите и актьорите, реших да покажа на учениците си какво се крие зад кулисите на тази институция. След предварителна уговорка с директорът на театъра г-н Васил Вълчев, бяхме посрещнати на служебния вход от заместник директора Алфедин Раифов. Той показа на децата сцената, оркестрината, декорите за постановката, както и голяма част от реквизита. По време на обиколката учениците се срещнаха и с много от актьорите, които щяха да участват в мюзикъла. Директорът, господин Вълчев, прие децата в кабинета си, където им обясни колко наситена е програмата на трупата и колко много постановки и пътувания ги очакват. Направихме си обща снимка и благодарихме за вниманието и гостоприемството, с което бяхме посрещнати.

С голям интерес децата бяха въведени и в гримьорната, носеща името на Константин Кисимов. Успях да ги заведа и до репетиционната зала на оркестъра, където се запознаха с част от музикантите на театъра.

Поредното изживяване за учениците, което им показа и една друга страна от театралния живот. Искрено благодарим на господата Васил Вълчев, Алфедин Раифов, всички актьори, които срещнахме и отговаряха на въпросите на децата, музикантите, както и за прекрасния спектакъл, който изгледахме. Благодарим Ви!

Учениците от 5в клас и класен ръководител Добрин Пелтеков.
Снимки от посещението ни в МДТ “Константин Кисимов” на 20.10.2017

Зад кулисите на МДТ “Константин Кисимов” и постановката “Криворазбраната цивилизация”