Споделете в
5/5 - (5 votes)

Мери (Мария Мутафчиева) от популярната българска група Мери Бойс Бенд изненада с посещение шестокласниците от ОУ “Св. Патриарх Евтимий”. 

След успешния концерт на групата в Габрово, Мери реши да изненада учениците на училището. Тя беше обещала да се срещне с тях и спази обещанието си. Предстоящото посещение беше запазено в тайна от учителя по музика Добрин Пелтеков. Щастливци се оказаха 6а клас. Часът по музика започна с изпълнение на песента “Непознати улици”, при което Мери влезе в класната стая. Това предизика истински фурор, Мери седна на един чин и пя заедно с учениците.

След края на песента, тя раздаде компакт дискове на целия клас. След това започна истинския час, а темата на урока “Артист, изпълнител, публика” съвпадна прекрасно с неочаквания гост. Мери предаде почти целия урок сама пред любопитните погледи на учениците.
В края на часа по музика учениците си направиха снимки, селфита и получиха лични автографи върху компакт диска от известната изпълнителка.

Добрин Пелтеков разведе Мери и сред другите шести класове, като те си направиха общи снимки. За съжаление, нямаше време за много допълнителни разговори, тъй като часовете по другите предмети трябваше да започнат.
Никол Станоева от 5в клас взе интервю от Мария Мутафчиева, което е една друга инициатива “Интервю с….” . Никол не беше избрана случайно да вземе интервю – тя ходи на уроци по цигулка и пише стихове. Срещата с Мери може да даде тласък в нейното развитие.  Интервюто можете да видите в едноимения раздел на сайта.
Новината в Янтра днес.

 

 

Мери (Mary Boys Band) изненада учениците от 6 клас