Споделете в
5/5 - (27 votes)

Първият образователен концерт за новата учебна 2018/19 година организиран от Добрин Пелтеков ще бъде с Петър Йорданов-Бъни.

Петър Йорданов (Бъни) е познато лице на българската музикална сцена. Той свири заедно с “Оратница”, “Kaynak Pipers”, “Two man orchestra”.
BunyVerse е негов личен проект, в който изпозлва необичайни музикални инструменти от целия свят.

Петър Йорданов Бъни е музикант, мулти инструменталист – свири на хенг дръм/хандпан, кахон, луупър, джембе, бас, калимба, перкусии.
Участва в много различни музикални проекти и концерти. Водещ на перкусионни workshops. Организатор на концерти и фестивали (София Фюжън фестивал и др.). Един от основателите на група Оратница. С която е изнасял концерти на множество големи world music фестивали в Европа, Скандинавия, САЩ, Русия и далечният изток. Използва перуанският перкусионен инструмент Кахон, модифицирана по специален за него начин, също и африканска калимба, бас китара, тъпан, джембе, овал, loop station. Това са част от инструментите с които сме го слушали по клубове, музикални фестивали или онлайн – https://www.facebook.com/BunyVerse/
А от скоро и на сцената на Народен театър „Иван Вазов“ – спектакъла „Калигула“, както и театъра на Армията представлението „Саломе“. Където свири на живо и композира и записва голяма част от музиката.
От 2017г. Петър Йорданов Бъни учи бас китара в поп и джаз отдела на национална музикална академия „“проф. Панчо Владигеров“.

Концертът е безплатен за ученици и родители. Заповядайте! Да направим едно музикално пътуване!

Вторник, 23 октомври 2018 година от 18:15 часа в читалище “Искра” Велико Търново.

Видео от концерта:

Снимки от концерта:

Образователен концерт с BunyVerse 23 октомври 2018