Споделете в
4.9/5 - (620 votes)
Даскалът по музика по време на запис на урок за звукозаписно студио в Jailhouse Studios Дания
В Jailhouse studios с Tommy Hansen, Дания

Даскалът по музика

е виртуален кабинет по музика – уеб портал, създаден от Добрин Пелтеков, учител по музика в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ гр. Велико Търново (известен като Даскалът по музика). Целта на страницата е да се разнообразят формата на обучение, начина на изпитване по музика и разширяване мирогледа на учениците към изкуството с осъществяване на срещи и интервюта с известни личности от областта на изкуството и науката.

Срещите, интервютата и концертите,

които са организирани и проведени от началото на октомври 2017 година можете да разгледате в разделите Срещи с…   и Интервю с… В сайта ще намерите уроци по музика, които са свързани с учебния материал и ще бъдат допълвани с История на музиката. Уроците, освен в писмена форма, ще бъдат допълвани и с видео.

Онлайн тестовете по музика

са само за учениците от 5, 6, и 7 клас в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”, Велико Търново – те са достъпни с парола. Поради големият интерес са създадени и публични тестове по музика, които могат да бъдат решавани от всеки желаещ. Резултатът от тях не е записван в базата данни, но вие ще “получите” оценка непосредствено след изпращането им.

В секцията Календар 

са публикувани интересни събития, свързани с музиканти, певци, композитори от миналото до днешни дни. Те са разделени на следните категории: – рожден ден; – кончина; – премиери; – любопитно. В Проекти са публикувани проекти по музика, създадени от учениците. Преса е мястото, в което се намират част от материалите, публикувани от медиите. Хаштаг е рок група към ОУ “Св. Патриарх Евтимий”, а TV е Музикално училищна телевизия – извънкласна форма на обучение, създадена от Добрин Пелтеков, в който учениците формират и развиват своите музикални и дигитални компетентности.

Уроци   Тестове   Срещи със   Интервю със   Проекти   ТВ   Хаштаг   Календар   За мен

Даскалът по музика можете да намерите в социалните мрежи и стрийминг услуги – Facebook, YouTube, Instagram, Viber, Telegram, Twitter, TikTok, SnapChat, Spotify, AppleMusic, Discord, WhatsUp и други. Търсете по MusicDaskal @musicdaskal Даскалът по музика